Νέα

Σύσταση για έλεγχο

Προειδοποίηση ασφαλείας

Σύσταση για έλεγχο

17 Ιανουαρίου 2017

Προς όλους τους καναλωτές Bianchi

Κατόπιν επίσημης ανακοίνωσης της εταιρείας Bianchi, θέλουμε να εκδώσουμε μια σημαντική αλλά και επείγουσα προειδοποίηση ασφαλείας για ποδήλατα τα οποία έχουνε πιρούνι με ντίζα ανθρακονημάτων (carbon steerer tube). Η ακόλουθη ανακοίνωση δεν είναι ανάκληση αλλά σύσταση προς έλεγχο.    

Υπάρχει υποψία ότι πιθανόν κάποια ποδήλατα, ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ, Sempre και Intenso, δεν έχουν συναρμολογηθεί με βάση τις προκαθορισμένες διαδικασίες και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει αστοχία υλικού με συνέπεια τη πιθανή πρόκληση ατυχήματος.

Η Bianchi πρόσφατα διαπίστωσε ότι κατά τη συναρμολόγηση κάποιων ποδηλάτων με ντίζα πιρουνού ανθρακονημάτων (carbon steerer tube), τοποθετήθηκαν λανθασμένα οι απαραίτητοι αποστάτες.  Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν  πάνω από το λαιμό του τιμονιού αποστάτες άνω των 5mm.  Η Bianchi προειδοποιεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει Carbon ποδήλατα με την συγκεκριμένη τοποθέτηση αποστατών, να σταματήσουν τη χρήση του ποδηλάτου τους.  Θα πρέπει να επισκεφτούν ένα εξουσιοδοτημένο Bianchi κατάστημα για να γίνει εκεί ο απαραίτητος έλεγχος.  Ο συνεργάτης μας θα αποσυναρμολογήσει το σημείο και θα ελέγξει για πιθανά ίχνη φθοράς στη ντίζα του πιρουνιού (carbon steerer tube). Στην  περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει εμφανής φθορά(δείτε τις σχετικές φωτογραφίες), θα γίνει αίτηση αντικατάστασης του πιρουνιού.

Εάν η ντίζα του πιρουνιού σας (carbon steerer tube) έχει συναρμολογηθεί σύμφωνα με την ενδεικνυόμενη διαδικασία συναρμολόγησης, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο σας. 

Ανεξάρτητα από τον τρόπο συναρμολόγησης του ποδηλάτου σας, παίρνουμε αυτό το συμβάν ως ευκαιρία να σας προτρέψουμε να κάνετε τον καθιερωμένο έλεγχο στο ποδήλατο  σας.

Όλα τα προϊόντα Bianchi είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ασφάλεια, εάν  χρησιμοποιηθούν σωστά.  Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα Bianchi πλαίσια και πιρούνια ελέγχονται συνεχώς και πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Ευχαριστούμε για την ανάλογη προσοχή σας σε αυτό το σημαντικό θέμα ασφαλείας και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιλογή σας.



.